mobesetv.blogspot.com.tr

mobesetv.blogspot.com.tr
Tüm dünyadan canlı webcam, mobese, 360° sanal gezinti,panoramik video ve görüntüleri

KIZILAY KAN BAĞIŞI

KIZILAY KAN BAĞIŞI
KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇTIR !

Saturday, December 25, 2010

FIRINDA KAZ

FIRINDA KAZ

Malzemeler:
Kaz
1 Dis Sarimsak
Havuc
Elma
Z.yag
Tane karabiber
Defne yapragi
Kirmizi Sarap
Tuz

Garnitür :
Brüksel Lahanasi
Sote Elma
Kestaneli Pilav

Yapilisi :
Kaz çamur gibi koktugu için bütün haliyle iyice yikayin
sonra bi sisi yada demiri kizdirip kaza degdirin.
Her yerine degdirerek tamamini tütsüleyin.

Bu islem kazin kokusunu alir.

Sonra kazi bi tencereye koyun.

Içine z.yag,1 dis sarimsak-havuç-elma-tane karabiber-defne yapragi ilave edin.

Bütün bu malzemelerle kazi kavurun.Her tarafini çevirerek iyice kavurmalisiniz.

Cikartmaya yakin,biraz kirmizi sarap koyun.

Bir sure de öyle kavurun.

Iyice kavurduktan sonra,kazi tencereden çikartin.

Bir tepsiye (ya da büyükce bir kaba) koyun.Diger malzemeleri de üstüne dökün.

Firina verin ve 180 derecede 1 saat pisirin.(kazin büyüklügüne göre süre degiskendir)

Firindan çikartiktan sonra

Kazi servis kabiniza alin.

Diger malzemelere biraz daha kirmizi sarap ilave edip ayrica tekrar kavurun.

Daha sonra o malzemeleri tencerede çirpin,püre haline getirin.Biraz koyulassin.

Püre haline geldikten sonra tel süzgeçten geçirin.Sos elde edin.

Servis yaparken bu sosu kazin üstüne dökün.(Istege göre,malzemeyi direk de kullanabilirsiniz,illaki püre haline gelmesi sart degildir)

Yanina garnitür olarak da sote elma-brüksel lahana-kestaneli pilav Kullanabilirsiniz.

YOUTUBE VIDEO LIST

italya seyahat / tatil müzik esnaf youtube

MOBESE TV

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MOBESE TV